Inspiratie

Op deze plek vind je allerlei inzichten, nieuwtjes, gedachten, of anderszins ontzettend belangrijke zaken die we gewoon met je moesten delen! :-). Niet alleen Matthijs gaat dit stukje internet vullen: met regelmaat zullen we onze zakelijke vrienden uitnodigen een bijdrage te leveren.

Scroll eens rustig door onze artikelen en laat ons weten als je graag meedenkt, praat, schrijft, doet, het eens bent, oneens bent, het een slecht of een goed stuk vindt, je een typ- of taalvout ziet of gewoon even niets te doen hebt!

Kijkje achter de schermen bij het Belasting & Douane Museum, Deel III

2 oktober 2020   |  door Matthijs de Groot

Hier volgt het (voorlopig) laatste deel van de driedelige serie Kijkje achter de schermen. Met deze serie wil ik jullie laten zien waarom ik mijn opdrachten zo leuk en boeiend vind en hoe ik te werk ga. Op dit moment voert Kiss The Princess een opdracht uit bij en mét het Belasting & Douane Museum. Met, omdat de opdrachtgever zelf een belangrijke rol speelt bij het uitvoeren van de geformuleerde opdracht. De opdracht luidt: onderzoek of – en zo ja hoe – het museum thematisch verbreed kan worden en meer maatschappelijke impact kan krijgen. Veel leesplezier en natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie reacties!

lees verder →

Kijkje achter de schermen bij het Belasting & Douane Museum, Deel II

25 augustus 2020   |  door Matthijs de Groot

Zoals beloofd neem ik jullie verder mee in de driedelige serie “Kijkje achter de schermen”. Met deze serie wil ik jullie laten zien waarom ik mijn opdrachten zo leuk en boeiend vind en hoe ik te werk ga. Op dit moment voert Kiss The Princess een opdracht uit bij en mét het Belasting & Douane Museum. Met, omdat de opdrachtgever zelf een belangrijke rol speelt bij het uitvoeren van de geformuleerde opdracht. De opdracht luidt: onderzoek of – en zo ja hoe – het museum thematisch verbreed kan worden en meer maatschappelijke impact kan krijgen. Dit is het tweede deel van de in totaal drie artikelen die ik over deze opdracht zal schrijven. In het eerste gedeelte beschreef ik het onderzoek en gaf een voorzet voor een mogelijke richting. In dit tweede deel beschrijf ik hoe we tot het finale concept “P.O.€.N. – Dé Plek Over conomie in Nederland” – zijn gekomen. In het derde deel zal ik schrijven over wat de uitdagingen zijn voor het vervolg. Want conceptontwikkeling gaat natuurlijk niet alleen om het idee, maar ook om timing en context. En dan doel ik niet alleen op Corona – uiteraard ook van majeure invloed op de voortgang op dit traject. Veel leesplezier en natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie reacties!

lees verder →

Reizen in opdracht: Sarajevo 2019

23 januari 2020

Ik vertel met grote regelmaat aan wie het maar wil horen hoe belangrijk het is om inspiratie op te doen. Door te lezen, te praten, te eten, maar bovenal door te reizen. Zover nog niets nieuws onder de zon, want jullie wisten natuurlijk ook al lang dat reizen een bron, zo niet de beste bron van inspiratie is. Maar wat ik een jaar of 6 geleden ontdekte, is dat door met een specifieke vraag of opdracht op pad te gaan, het reizen een hele nieuwe dimensie krijgt. Het ‘in opdracht reizen’ geeft focus en baant een pad voor jou door een onbekende stad, gebied of land. Het geeft gericht voer voor discussie en dwingt tot nadenken.

lees verder →

KTP PARTNERSHIP FRAMEWORK

23 september 2019

8 open deuren, 8 omzeilde valkuilen en 8 slimme stappen naar succesvolle partnerships!

Maarten Fluit en Matthijs de Groot – oprichters van Kiss The Princess (KTP) – hebben gedurende de 10 jaar dat zij actief zijn met het smeden van coalities om gezamenlijke doelen te bereiken, veel praktijkervaring opgedaan. Learning by doing, learning by learning. Er is veel goed gegaan, maar we hebben (gelukkig) ook veel fouten gemaakt. In 2018 en 2019 heeft KTP al deze inzichten en cases door de ‘wetenschappelijke molen’ heen gehaald. Dat hebben we gedaan door cases te vergelijken met bestaande internationale literatuur en modellen. Het resultaat: een model vol open deuren, slimmigheden, praktijkvoorbeelden, checklists en meer. Wil je meer weten? Stuur een mail naar maarten@kisstheprincess.nl of matthijs@kisstheprincess.nl

lees verder →

Kijkje achter de schermen bij het Belasting & Douane Museum, Deel I

3 juni 2019   |  door Matthijs de Groot

Graag neem ik jullie mee voor een kijkje achter de schermen bij één van mijn opdrachten. In dit geval een opdracht voor het Belasting & Douane Museum. De opdracht is om te onderzoeken of – en zo ja hoe – het Belasting & Douane Museum thematisch verbreed kan worden en meer maatschappelijke impact kan krijgen. Dit is het eerste deel van de in totaal drie artikelen die ik over deze opdracht zal gaan schrijven. In dit eerste deel geef ik aan hoe ik in de beginfase te werk ga, waar ik tegenaan loop en welke voorlopige conclusies ik trek. Veel leesplezier en natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie reacties!

lees verder →

Juffrouw Ida

25 mei 2019

Je vindt ons op de Juffrouw Idastraat 11: altijd welkom! Maar wie is toch Juffrouw Ida? En wat is de relatie met de bijzondere schuilkerk achter de gevel van ons gebouw?

lees verder →

Cross-Sector Partnerships

28 april 2019

Een partnership ontwikkelen tussen twee of meer organisaties is vaak noodzakelijk maar ook best complex. Als de partners ook nog eens niet in dezelfde sector werken, bijvoorbeeld een commerciële organisatie en een culturele instelling, dan komen er nog meer factoren in het spel die impact hebben op het succes van de samenwerking. Wij ontwikkelden een model om deze cross-sectorpartnerships te kunnen ontwerpen en uitvoeren. Onze sleutel tot succes.

lees verder →