Inspiratie

Op deze plek vind je allerlei inzichten, nieuwtjes, gedachten, of anderszins ontzettend belangrijke zaken die we gewoon met je moesten delen! :-). Niet alleen Matthijs gaat dit stukje internet vullen: met regelmaat zullen we onze zakelijke vrienden uitnodigen een bijdrage te leveren.

Scroll eens rustig door onze artikelen en laat ons weten als je graag meedenkt, praat, schrijft, doet, het eens bent, oneens bent, het een slecht of een goed stuk vindt, je een typ- of taalvout ziet of gewoon even niets te doen hebt!

Kijkje achter de schermen bij het Belasting & Douane Museum, Deel I

23 januari 2020   |  door Matthijs de Groot

Graag neem ik jullie mee voor een kijkje achter de schermen bij één van mijn opdrachten. In dit geval een opdracht voor het Belasting & Douane Museum. De opdracht is om te onderzoeken of – en zo ja hoe – het Belasting & Douane Museum thematisch verbreed kan worden en meer maatschappelijke impact kan krijgen. Dit is het eerste deel van de in totaal drie artikelen die ik over deze opdracht zal gaan schrijven. In dit eerste deel geef ik aan hoe ik in de beginfase te werk ga, waar ik tegenaan loop en welke voorlopige conclusies ik trek. Veel leesplezier en natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie reacties!

lees verder →

KTP PARTNERSHIP FRAMEWORK

23 september 2019   |  door Matthijs de Groot

8 open deuren, 8 omzeilde valkuilen en 8 slimme stappen naar succesvolle partnerships!

Maarten Fluit en Matthijs de Groot – oprichters van Kiss The Princess (KTP) – hebben gedurende de 10 jaar dat zij actief zijn met het smeden van coalities om gezamenlijke doelen te bereiken, veel praktijkervaring opgedaan. Learning by doing, learning by learning. Er is veel goed gegaan, maar we hebben (gelukkig) ook veel fouten gemaakt. In 2018 en 2019 heeft KTP al deze inzichten en cases door de ‘wetenschappelijke molen’ heen gehaald. Dat hebben we gedaan door cases te vergelijken met bestaande internationale literatuur en modellen. Het resultaat: een model vol open deuren, slimmigheden, praktijkvoorbeelden, checklists en meer. Wil je meer weten? Stuur een mail naar maarten@kisstheprincess.nl of matthijs@kisstheprincess.nl

lees verder →

Cross-Sector Partnerships

24 mei 2019   |  door Maarten Fluit

Een partnership ontwikkelen tussen twee of meer organisaties is vaak noodzakelijk maar ook best complex. Als de partners ook nog eens niet in dezelfde sector werken, bijvoorbeeld een commerciële organisatie en een culturele instelling, dan komen er nog meer factoren in het spel die impact hebben op het succes van de samenwerking. Wij ontwikkelden een model om deze cross-sectorpartnerships te kunnen ontwerpen en uitvoeren. Onze sleutel tot succes.

lees verder →

Juffrouw Ida

19 mei 2019   |  door Maarten Fluit

Je vindt ons op de Juffrouw Idastraat 11: altijd welkom! Maar wie is toch Juffrouw Ida? En wat is de relatie met de bijzondere schuilkerk achter de gevel van ons gebouw?

lees verder →