Het verhaal van Juffrouw Ida...

Ons gezellige fijne kantoor bevindt zich in een 17e eeuws pand aan een van de oudste straten van Den Haag: de Juffrouw Idastraat. Maar wie is dat eigenijk?

Om die vraag te beantwoorden moeten we naar de tuin van ons kantoor. Hoewel tuin... achter het gebouw staat een schitterende schuilkerk: de Oud Katholieke Kerk: een geweldige barokke schuilkerk die in 1722 in gebruik is genomen. De kerk is vanaf de straat uiteraard niet te zien, de entree is verstopt achter een (overigens prachtige) "gewone" deur. De kerk zelf is een aanrader, zorg dat je een keertje binnenkijkt! (check bv even de website, de kerk is nog in gebruik.)

Overigens extra fun-fact: onze bureaus staan in de voormalige kantine van het Letterkundig museum, dat tot aan de verhuizing naar de Koninklijke Bibliotheek in 1982 aan de Juffrouw Idastraat was gevestigd.Maar wie is dan toch die Juffrouw Ida? Eerlijk gezegd: nobody knows. Het mooiste verhaal is dat deze Ida stiekem op de deuren klopte voordat de (geheime) Katholieke diensten begonnen.

En zo leeft deze Juffrouw eeuwen later nog steeds een beetje. Laten we gewoon met elkaar afspreken dat dit het ware verhaal is!